Babycoach Danica over mij Danica

Ik ben Danica Janssen en woon samen met mijn man en 2 kinderen Finn (2009) en Sofie (2012) in Wijchen. Ik werk al sinds 2000 als pedagogisch medewerkster in de kinderopvang.

Werken met baby’s is echt mijn passie. Na het volgen van de opleiding tot babyspecialist in de kinderopvang besefte ik me dat ik meer kan en wil betekenen voor baby’s en hun ouders. Daarom besloot ik de opleiding tot babycoach te gaan volgen. Werken met baby’s is geweldig maar werken ‘voor’ baby’s is waar mijn hart echt ligt. Door mijn ervaring, kennis en kunde kan ik ouders de benodigde ondersteuning aanbieden in de uitdagingen die zij ervaren in het (aankomend) ouderschap.

Als babycoach kijk ik met ouders mee bij de meest uiteenlopende hulpvragen omtrent hun baby, deze kunnen gaan over huilen, onrust, slapen, ritme, ontwikkeling, voeding enzovoorts.
Als ouder krijg je vanuit allerlei kanten regelmatig goedbedoelde adviezen die zo uiteenlopen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet en er zelfs onzeker van kan worden. Bovendien komt het regelmatig voor dat deze adviezen niet voor elke ouder of baby werken, iedere baby, iedere ouder en dus ook ieder gezin is immers uniek. Samen met de ouders kijk ik naar de signalen van hun baby, wat wil hun baby nu eigenlijk met deze signalen ‘vertellen’? Het is dus niet zo dat we puur de signalen willen stoppen, maar dat we gaan kijken naar de oorzaak zodat ouders juist daarmee aan de slag kunnen op een manier die bij hen past.

 

Babycoach Danica handje

Zodra ouders zich beseffen wat hun baby hen duidelijk wil maken gaan ze (weer) vertrouwen op hun intuïtie. Daarmee komt er meer energie en ruimte waardoor ouders weer beter tegemoet kunnen komen aan de behoeften van hun baby. Vanuit dit vertrouwen verandert er vaak al iets in het gedrag van de baby. Zo kunnen ouders en hun baby samen groeien.